Idősek adventi találkozója - 2007

Karitász csoportunk 2007. december 19-én rendezte meg - a már hagyományossá vált - idősek adventi találkozóját. Hetekkel ezelőtt készültek szorgalmas tagjaink. Szerveztek, meghívókat írtak, ajándékokat készítettek.
E napon - déltől - nagy volt a sürgés-forgás a belvárosi plébánia közösségi házában. Jöttek a "karitászosok" saját készítésű süteményeikkel. Készültek a finom szendvicsek és disznótoros kóstoló is került a tányérokra. Egyesek az ajándékokat csomagolták, mások a termet rendezték, díszítettek.
A vendégeket gyertyafényes terem és barátságos üdvözlések fogadták. Három órára együtt volt a vendégsereg. 70-en fogadták el meghívásunkat.
A kedves köszöntés után Novák Edina egy verssel nyitotta meg a műsort, majd az Ifjú Szív Német Nemzetiségi Táncegyüttes fiataljai következtek. Utána a Szent József Katolikus Iskola tanulói mutatták be pásztorjátékukat. Szinte a fél iskola eljött, hogy kedveskedjenek az időseknek és karácsonyra hangolják a jelenlevőket. Nagyon köszönjük mind a két csoport műsorát.
Az ünnepi hangulatot és karácsonyi áhitatot fokozta Kirsch János diakónus köszöntése. Igazi "lelki ráhangolás" volt a KARÁCSONY-ra. A Csendes éj közös éneklése könnyeket csalt a szemekbe.
A műsor után AGAPÉ-ra hívtuk meg vendégeinket. A kellemes beszélgetések, az ünnepi gyertyaláng meghitt karácsonyi hangulatot teremtett. Szeretet és öröm csillogott a szemekben és az arcokon.
Búcsúzáskor minden kedves meghívottunk kis csomagocskát kapott, benne saját készítésű ajándékokkal.
Köszönjük a szereplők közreműködését, vendégeink megjelenését. Kívánjuk, hogy karácsony fénye sokáig ragyogjon szívünkben, lelkünkben.

"Ha ez a szép rege
Igaz hitre válna