Cím: 7100 Szekszárd, Béla tér 9. · Tel.: 06 (74) 414-735 · Adószám: 18856356-1-17 · Számlaszám: 71800037-11155616

Rendezvények

Idősek adventi találkozója - 2009

Közösségben ünnepeltek

Sokrétű küldetésének egyik kevésbé ismert szeletét mutatta meg a Szent Erzsébet Katolikus Karitasz szekszárdi csoportja, advent utolsó napjaiban. Egyedülállókat, idősebb párokat hívtak meg a plébánia közösségi házában szervezett szeretetünnepségre azzal a céllal, hogy ki-ki közösségben is megünnepelhesse a Karácsonyt.
Az ünnepre való ráhangolódást a Garay János Gimnázium diákjainak zenés irodalmi műsora, a zeneiskola növendékeiből alakult, első alkalommal közönség elé lépő vonósnégyes programja, illetve a Szent József Katolikus Iskolában tanuló gyermekek betlehemes játéka segítette.
Ravasz Csaba atya "képmutatással" - vetített képekkel - illusztrálta a Szent Családról, de a mai emberhez, a mai családoknak szóló mondanivalóját. Karácsony titkát - mely szerint a második isteni személy emberré lett, s ehhez a tervéhez édesanyát választott az Isten - kiegészítette azzal a nagyon fontos körülménnyel, hogy nem csupán édesanyát, hanem kerek családot alakított Isten a Gyermek köré. Kerek családot, ami a sokszor homályba burkolózó mai családkép helyett követendő példa.
A kulturális programot és lelki táplálékot követően finom vacsorával is vendégül látták a Karitasz önkéntesei a résztvevőket, végezetül pedig ajándékcsomagok átadására került sor.