Cím: 7100 Szekszárd, Béla tér 9. · Tel.: 06 (74) 414-735 · Adószám: 18856356-1-17 · Számlaszám: 71800037-11155616

Rendezvények

15 éves jubileumi műsoros est - 2010

Adni, mert másutt nagyobb szükség van rá!

15 éves a szekszárdi Caritas, az "egyház szociális osztálya"

Kettős ünnepet ült a napokban a szekszárdi Caritas Alapítvány. Mint évről évre mindig ebben az időszakban, megemlékeztek névadójuk, Árpádházi Szent Erzsébet ünnepéről, valamint az Alapítvány fennállásának 15. évfordulójáról is. A hálaadó jótékony célú ünnepi műsort a belvárosi katolikus templomban élvezhették a résztvevők: az Alapítvány küldetésének megvalósítását önkéntes munkájukkal segítők, valamint a jegyek megvásárlásával anyagi támogatást nyújtó közönség.

Csillagné Szánthó Polixéna, a városi művelődési és oktatási bizottság elnöke személyes hangvételű megnyitójában családi, ismeretségi köréből idézett két történetet olyan emberekről, akik, bár maguk is szűkölködtek, jószívvel segítettek másoknak. Odaadták, amilyük volt, mert másutt nagyobb szükség volt rá. Bacsmai László plébános az egyházközség, mint "anyaszervezet" részéről emlékezett meg a kettős ünnepről. A Caritas "az egyház szociális osztálya" - mondta - ahol az adományoknak köszönhetően tudnak segíteni a rászorulóknak. A segítésnek pedig sokféle módja van. Erről az Alapítványt kezdettektől fogva irányító Dr. B. Tóth Mihályné elnök tartott rövid beszámolót. Szegény családokat, magányos időseket, fogyatékkal élőket, kallódó fiatalokat egyaránt támogatnak, anyagiakkal és lelki segéllyel egyaránt. Tevékenységüket egyéni adományok, templomi gyűjtések és perselypénz, a személyi jövedelemadóból felajánlott 1 %-ok, jótékony célú rendezvények, valamint segítő önkéntesek munkája teszi lehetővé. Van egy speciális küldetése is a szekszárdi szervezetnek, a szenvedélybetegeket mentő szolgálat. Erről a munkáról Kálóczi Andrea, az Alapítvány mellett 10 éve működő RÉV igazgatója adott röviden számot. Alkoholbetegeken, drogfüggőkön, a játékszenvedély rabjain próbálnak meg segíteni. Küldetésük mottója azokon segíteni, akik már lemondtak önmagukról.

A jubileumi alkalomnak köszönhető visszatekintések mellett színvonalas műsorban is részesültek a résztvevők. Németh Judit a műsor vezetése mellett versmondással is lenyűgözte a közönséget, Kálóczi Andrea is versmondással váltott ki méltán megérdemelt tapsot. A zeneiskola vonósnégyese és a Liszt Ferenc pedagóguskórus pedig hangversennyel szolgálta a jó ügyet.