Az önkéntes munka elismerése 2013

'Magyarországon ma már mind többen vállalnak önkéntes közösségi munkát. Több mint hatezer civil szervezet regisztráltatta magát önkéntes munkát végző szervezetként és több tízezren vállaltak önkéntes munkát az elmúlt években' - mondta beszédében Fülöp Attila az Emberi Erőforrások Minisztériumának helyettes államtitkára a 2013. december 7-én, a Millenáris Parkban rendezett Segítő Vásár megnyitásán.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma az önkéntes tevékenység társadalmi elismerésére alapította a Pro Voluntarius díjat, amelyet szervezetek illetve magánszemélyek kaphatnak a közösségért végzett önkéntes munkájukért, a fiatal generációk önkéntességre nevelésében végzett kiemelkedő szakmai teljesítményükért és az önkéntesség népszerűsítéséért. A miniszteri díj mellett miniszteri elismerő oklevelek átadására is sor került, ahol Caritas csoportunk önkéntese, Korossy Józsefné is kitüntetésben részesült.