Cím: 7100 Szekszárd, Béla tér 9. · Tel.: 06 (74) 414-735 · Adószám: 18856356-1-17 · Számlaszám: 71800037-11155616

Rendezvények

2016. május 'Zarándok-kirándulás' Majkra

Majkra a felújított Kamalduli kolostorba a lelkiségi csoportok, környékbeli plébániák karitász csoportjainak meghívott tagjaival és 'útkeresőkkel' indultunk. Célunk a közös kirándulással az volt, hogy a csoportok tagjai jobban megismerjék egymás lelkiségét, szolgálatát. A helyszín az elcsendesedés helye, különleges kisugárzása okán az ottani szellemiségből kívántunk további erőt meríteni szolgálatunkhoz.

2016. május 31-én reggel 7 órakor 49 fővel indultunk a szekszárdi Béla király téri templomtól.

Lelki vezetésünket Bacsmai László esperes-plébános atya vállalta. Imádsággal (rózsafűzér), énekkel hangolódtunk utunk kezdetén a célunk felé haladva. A lelki táplálék után a különböző településekről (Tolna, Hőgyész, Tamási, Szekszárd) érkezett karitász csoportok, valamint a lelkiségi csoportok (Jézus Szíve Család, karizmatikusok, házas hétvégések, Fokoláre tagok, hospice szolgáló, RÉV Szenvedélybetegeket Segítő Szolgálat) egy-egy tagja mutatta be csoportját és beszélt szolgálatáról.

Útközben rövid pihenőt tartottunk, majd indultunk Oroszlányba a Munkás Szent József templomhoz, ahol nagy szeretettel várt bennünket Kutschi András plébános atya.

Bemutatta a szolgálata alatt épült családias hangulatú, modern körtemplomot és plébániát. Beszélt az ottani hitéletről.
Ezt követően Plébános atyánkkal együtt celebrált szentmisét.
A Szentmise után elköszöntünk és ebédelni indultunk a templomhoz közeli Czermann panzióba.

Ebéd befejeztével néhány perc buszozás után megérkeztünk Majkra, ahol csodálatosan szép természeti környezet fogadott. Dús növényzettel körülvett tónál parkoltunk. Fákkal borított út vezetett fel a dombon elhelyezkedő gyönyörű parkban található kolostorhoz és cellaházakhoz.

Idegenvezetőnk részletesen bemutatta az épületegyüttest, annak történetét, a felújítás menetét, a további terveket és nem utolsó sorban a Kamalduli rend lelkiségét és történetét. A minden részletre kiterjedő tárlatvezetés után lehetőség volt önállóan is megtekinteni a rendház főépületében lévő tárlatot. Korhű bútorzattal berendezett kávézóban frissülhettünk és a recepciós épületben gyógynövényeket és emléktárgyakat vásárolhattunk.

A 'zaránok-kirándulás' elérte célját.

Az ódon falak, az egyszerű cellák látványa, a rend lelkiségéről szerzett ismeretek békességgel és örömmel töltöttek el bennünket.
Búcsúzóul közös fotózásra állt fel a csapat.
Hazafelé menet hálát adtunk a Jó Istennek a felemelő lelki és esztétikai élményekért.

Megerősödtünk a testvéri szeretetben, megismertük egymás szolgálatát, épültünk a hallottakból és látottakból egyaránt.

Imádsággal és jó kedvű beszélgetéssel telt a visszaút.