Cím: 7100 Szekszárd, Béla tér 9. · Tel.: 06 (74) 414-735 · Adószám: 18856356-1-17 · Számlaszám: 71800037-11155616

Rendezvények

Adventi szeretetvendégség 2016

A Plébániai Szent Erzsébet Karitász Csoport és az Alapítvány szeretetvendégségre hívta a rászorulókat. Örömmel és várakozással készülődtünk az alkalomra. Mintegy 80 fő fogadta el a meghívást a Wosinsky Közösségi Házba a szerény, de meleg hangulatú ünneplésre.

Megtisztelte együttlétünket Kolbert Mátyás atya és Csillagné Szánthó Polixéna Szekszárd Megyei Jogú Város Humán Bizottságának elnöke is.

Csíkné Jucika önkéntesünk köszöntötte a megjelenteket, hangsúlyozva, hogy Ők a vendégeink, akiket szeretettel szolgálunk. Saját készítésű süteményekkel, ajándék csomagocskával, virslivel és teával készültünk fogadásukra.

Matyi atya beszélt Szent Erzsébetről, az Ő szeretetszolgálatáról, az Advent lényegéről, a készületről, várakozásról. Szólt arról, hogy Karácsonykor miért is ajándékozunk.

Bizottsági Elnök Asszony örömét fejezte ki, hogy jelen lehet ezen az ünnepi alkalmon. Elmesélte, hogy gyermekkorában a karácsonyokra nem drága ajándékokkal, hanem a szeretet meghitt ajándékaival; verssel, zenével lepték meg szeretteiket.

Egy kedves karácsonyi versét meg is osztotta velünk. Vendégeink figyelmesen hallgatták a szeretetről és szeretettel mondott beszédeket.

Jó ízűen fogyasztották a finom sütiket és érezhetően örültek, hogy ott lehetnek.

Önkénteseink és a Garay Gimnázium diákjai sürgölődtek a vendégek körül.

Jucika megkérte a jelenlévőket, hogy együtt mondják el a Miatyánkot. Mindannyian felálltak az imádsághoz.

Befejezésül a meghívottak átvehették az önkormányzati támogatásként kapott vásárlási utalványt és hozzá az élelmiszer-csomagot.

Utólag bevallhatjuk, kicsit izgultunk, hogy fog sikerülni ez az először megrendezett szeretetvendég. Istennek hála, nagyon jól sikerült!

Öröm volt vendégeink arcán, öröm volt a mi szívünkben is, hiszen a Szeretet nevében, szeretettel töltöttük el ezt az adventi délutánt.

Ez úton is szeretném kifejezni hálás köszönetemet minden önkéntesünknek a lelkiismeretes és kitartó munkáért, Laci atyának, az Önkormányzat vezetésének, az adakozó híveknek és minden támogatónknak, hogy évről évre folyamatos lelki és anyagi támogatással segítenek a rászorulók ellátásában. Az Úr áldja meg Mindannyiukat!

Kovács Jánosné