Cím: 7100 Szekszárd, Béla tér 9. · Tel.: 06 (74) 414-735 · Adószám: 18856356-1-17 · Számlaszám: 71800037-11155616

Rendezvények

KRISZTUS SZERETETE SÜRGET MINKET

Március 4-én fenti címen tartott nagyböjti lelkigyakorlatot Árvai Ferenc atya az Egri Főegyházmegyei Karitász igazgatója a Szent Erzsébet Karitász önkénteseinek és mindazoknak, akik eljöttek.

Az atya tanítását három szakaszra bontva adta. Bevezetője a nagyböjti készületünket alapozta meg, a következő két tanítás a karitász tevékenység elemzését, lelkiségét, lényegét mutatta be.

"A nagyböjt kedvező időszak arra, hogy intenzívebbé tegyük lelki életünket azon eszközök segítségével, amelyeket az Egyház felkínál számunkra: a böjttel, az imádsággal és az alamizsnaadás révén. Mindezek alapja az Isten Igéje, amit ebben az időszakban jóval nagyobb odafigyeléssel kell hallgatnunk és megfontolnunk." (Ferenc pápa 2017 nagyböjt)

Ferenc pápa szavai után saját mindennapi imáját osztotta meg velünk az atya, mely az egész lelkigyakorlat alapját képezte, sorról sorra kifejtve az egyes kérések tartalmát.

Rávilágított ennek alapján hitünk, szeretetünk lényegére és gyengeségeinkre. Tükröt kaptunk és útmutatást, hogy hogyan is kellene... Hinnünk, szeretnünk, tennünk.

Álljon itt az ima:
"Uram!
Adj nekem erős HITET, amely hozzád mindennél jobban ragaszkodik!
Adj nekem olyan szívet, amely mindennél jobban SZERET!
Adj nekem olyan értelmet, amely megérti és elfogadja a Te szent akaratodat.
Adj nekem olyan önfegyelmet, amellyel legyőzhetem gyöngeségeimet!
Adj nekem olyan szemet, amely meglátja a Te utadat!
Adj nekem olyan fület, amely meghallja a te hangodat!
Adj nekem olyan nyelvet, amely a te igazságodat hirdeti!
Adj nekem olyan karokat, ami a te ügyeden munkálkodik.
Adj nekem olyan lábakat, ami a te utaidon jár.
Fogadd el az életem Istenem!"

Kibomlott előttünk annak igazsága, hogy "Nem arra fognak emlékezni, hogy mit adtál a szegényeknek, hanem arra, hogy azt HOGYAN TETTED!"

Önkéntes társaimmal együtt nagyon örültünk annak, hogy más települések önkéntesei és kívülálló testvérek is részt vettek a lelki napunkon. A szünetben megoszthatták a tanítás indította gondolataikat.

Úgy vélem minden résztvevő nagy lelki élménnyel és útmutatással gazdagodva készülhetett fel a Nagyböjtre.

Kovács Jánosné