Cím: 7100 Szekszárd, Béla tér 9. · Tel.: 06 (74) 414-735 · Adószám: 18856356-1-17 · Számlaszám: 71800037-11155616

Rendezvények

Adomány, Hagyomány, Szórakozás

"Mert amiképpen holt a test lélek nélkül, akképpen holt a hit is cselekedetek nélkül." (Jak. 2,26)

(10. Karitasz Jótékonysági koncert)

Adomány, hagyomány, szórakozás, lehetséges egy este alatt mind a három?!
Először is hagyomány: 10 éve, minden év novemberében a Szent Erzsébet Karitasz Alapítvány tagjai jótékonysági koncertet szerveznek, minden évben más-más előadókkal. Az idén november 6.-án került sor a koncert megrendezésére a meghívott kis zenekar pedig Iváncsics Tamás és Barátai voltak. A választás nagyon jónak bizonyult, amint ez az est folyamán beigazolódott.
Másodszor természetesen adomány, hiszen a jótékonysági koncert bevételét évről-évre, az egyedül élő idős emberek karácsonyának megszépítésére fordítja az Alapítvány. A koncert bevételéből ajándékcsomagok készülnek, amit egy kis Adventi műsor keretében kapnak meg a meghívott nyugdíjasok.

És harmadszor, mint minden koncerten, itt is a cél az volt, hogy a közönség jól szórakozzon, jól érezze magát. Az érdeklődők telt házzal fogadták a zenészeket, ami már egy kicsit a sikert is előre jelezte. A többi már igazán az előadókon múlott. A dalokat egy nagyon szépen megszervezett, jó felépítésű műsorban hallgathattuk végig. Akik nem csak a zene ritmusára, hanem a dalszövegekre is odafigyeltek, észrevehették, hogy a zeneszámok egészen a születéstől, a megtérésen keresztül a földi élet befejezéséig, a halálig vezettek minket végig az est folyamán. A zenekar ez alatt az egy-másfél óra alatt nem kis sikert aratva, belopta magát a közönség szívébe. Az utólagos visszajelzéseket hallgatva, a koncert mindenkinek nagyon tetszett, de ezt már ott az előadóteremben is észre lehetett venni, ugyanis a közönség, ha egy kicsit visszafogottan is, de be-bekapcsolódott a műsorba, és együtt énekelt a zenészekkel.

Tekintettel az immár 10 éves hagyományra, az idei koncert nagy sikerére, és a rászoruló idős emberekre a Karitasz Jótékonysági koncert, jövőre is megrendezésre kerül. Tehát egy év múlva is szeretettel várunk mindenkit, akkor is ha szórakozni szeretne és akkor is ha adományával a rászoruló embereken szeretne segíteni, vagy akár mindkettőt egyszerre, hiszen: "...a felebaráti szeretet parancsát a Teremtő beleírta az emberi természetbe." (II. János Pál)

Kép és szöveg: Novák Erzsébet